8/4/12

To RT & like πάει σύννεφο και συναντά τις σχέσεις

Καλημέρα,
όταν ξυπνώ με ηλιολουστες μέρες ονειρεύομαι ήλιους αυτά τα πανέμορφα κίτρινα λουλούδια. 'Εχει περάσει αρκετός καιρός αλλά ήμουν busy -κλασσική καραμέλα-. Τι να πω για την οικονομική κατάσταση, για το εργασιακό περιβάλλον όπου ακόμα και σε ψηλά επιχειρηματικά επίπεδα κοιτάει πως θα βγάλει ο ένας το μάτι του άλλου ή την προσωπική ζωή όπου στις μέρες μας τελικά τι πραγματικά συμβαίνει; 
Η οικονομική κρίση ευνοεί την σύζευξη των σχέσεων, το λεγόμενο γούτσου-γούτσου, dvd, μαγείρεμα και στα μεγάλα κέφια κανά σουβλάκι γιατί δεν υπάρχει σάλιο ή συμβαίνει το αντίθετο; Αποθαρρύνει την δυνάμωση των προσωπικών σχέσεων και ενισχύει τον αγώνα για να σταθεροποιηθούμε στο εργασιακό περιβάλλον ή ακόμη να βρούμε δουλειά και πηγές εισροής χρήματος αφού πάλι δεν υπάρχει σάλιο.
Και τελικά νικητής είναι τα social media, όλοι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουμε internet στο σπίτι. facebook, twitter, google+, blogs, pinterest. Εδώ έχουμε φτάσει στην εξειδίκευση με εταιρίες κατά βάση προώθησης και κατασκευής ιστόσελίδων οι οποίες κάνουν consulting σε εταιρίες πάνω στα social media, τι να λέμε τώρα...και βάλε διαγωνισμό και κάνε RT, για να σου κάνουν like για να πάρεις πιο πολλούς followers και ούτε κάθε εξής.
Αρα σε όλον αυτό τον κοινωνικό ιστό υπάρχουν αυτοί που το κάνουν για κέφι τους έχοντας παράλληλα την ζωή τους, αυτοί που το κάνουν γιατί πρέπει, αυτοί που νομίζουν ότι είναι μόδα,αυτοί που τα κάνουν για να τσιμπήσουν κανά γκομενάκι,αυτοί που ικανοποιούν ψυχολογικές ανασφάλειες, αυτοί που πραγματικά είναι αργόσχολοι και δημιουργούν μια κοινωνική πραγματικότητα αποδοχής γιατί στην καθημερινότητά τους δεν έχουν καταφέρει και κάτι.
Ο καθένας ας σκεφτεί τι είναι γιαυτόν τα social media: o φυσικός του χώρος, κάτι το οποίο δεν τον αγγίζει.. δεν ξέρω και ας αποφασίσει τη συχνότητα ενασχόλησής του. Ας μην χάνουμε όμως τον εαυτό μας.  Μην απομονωνόμαστε κρατώντας στο χέρι smart phones & laptops.
Δεν ξεχνώ αυτό που διάβασα σε στάτους φίλης στο fb "Οι άνθρωποι που μας νοιάζονται και μας καταλαβαίνουν είναι η αληθινή μας περιουσία. Υπό αυτή την έννοια, είμαι ζάμπλουτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου